VÄLKOMMEN TILL BRFSKEPPUNDET 7

Brf Skeppundet 7 är en bostadsrättsförening i Abrahamsberg/Åkeslund som består av 24 lägenheter fördelade på fyra trappuppgångar på adressen Fredrikslundsvägen 14-20.

På grund av sina byggnader uppförda i rött tegel kallas stadsdelen ibland för "den röda staden", medan Abrahamsbergs gula tegelhus gav upphov till namnet "den gula staden". De typiska smalhusen är friliggande i tre våningar med genomgående lägenheter (fönster mot gatan och gården) och en husbredd som normalt inte överstiger 10 meter.


Fastigheten ligger nära det mesta med närhet till grönområden och trevliga promenadstråk utefter Mälarens strand som gör det lätt att trivas. Bakom huset ligger ett mysigt skogsparti som skapar insynsskydd och närhet till naturen och på hörnan i fastigheten finns ett bageri.


En promenad på knappa 7 minuter leder till Brommaplan med matbutiker, banker, restauranger, konditori, vårdcentral, träningscenter och tunnelbana.


(Skeppund = Ett under senare medeltiden brukligt viktmått i Skandinavien, Tyskland och de norra Östersjöprovinserna. 1 skeppund motsvarade 20 lispund, dvs. 170 kg.)